استان کرمان با وجود ذخایر عظیم معدنی سهم ۷۰ درصدی از حقوق دولتی معادن دارد و در تمامی این سالها با وجود تلاش و پیگیری مسئولان درصد کمی از سهم استان به کرمان برگشته است.
به گزارش روابط عمومی خانه صمت استان کرمان به نقل از تسنیم ، استان کرمان را به عنوان بهشت زمین شناسی و بهشت معادن ایران شناخته میشناسند؛ استانی که با چیزی در حدود هشت میلیارد تن ذخیره ماده معدنی و استخراج بیش از 120 میلیون تن در سال. استانی که با وجود این ذخایر عظیم معدنی سهم زیادی در حقوق دولتی معادن دارد و در تمامی این سالها با وجود تلاش و پیگیری مسئولان درصد کمی از سهم استان از حقوق دولتی معادن به کرمان برگشته است.
ظرفیت معادن، برای همه است و این موضوع در قانون معادن کشور نیز مطرح شده و دولت، به واسطه بهره برداری معادن که به اشخاص میدهد، حقوق دولتی میگیرد و 15 درصد آن باید به استانی برگردد که معدن در آن قرار دارد و صرف رشد و توسعه آن منطقه شود.
علی زینیوند استاندار سابق کرمان آبان ماه سال قبل با بیان اینکه 70 درصد حقوق دولتی معادن کشور توسط استان کرمان پرداخت میشود، گفت: باید 15 درصد حقوق دولتی معادن به استان برگردد که به دلایلی هنوز برگشت داده نشده است.
مهدی حسینینژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه ظرفیت معادن، برای همه است و این موضوع در قانون معادن کشور نیز مطرح شده، گفت: دولت، به واسطه حق بهرهبرداری معادن که به اشخاص میدهد، حقوق دولتی میگیرد.
وی با بیان اینکه طبق ماده 14 قانون معادن، سهم دولت باید به حساب خزانه کشور واریز شود، افزود: هر سال بر اساس قانون بودجه درآمدی که از این محل به دست میآید برای هزینه کرد در بخشهای مختلف برنامه ریزی میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: یکی از مواد قانون معادن، پرداخت 65 درصد از پول حاصله از معادن به وزارت صمت است تا در حوزه زیرساختها اعم از راه سازی، احداث کارخانه و غیره هزینه کند و طبق تبصره 6 این ماده، 15 درصد باید به کرمان برگردد و صرف رشد و توسعه شود.
حسینینژاد با بیان اینکه 70 درصد حقوق دولتی کشور از طریق معادن استان کرمان جذب میشود که از بهرهبرداران معادن تأمین و به خزانه کشور واریز میشود، افزود: امّا با بررسیهای انجام شده در 10 سال اخیر مشخص شد که فقط پنج صدم درصد این حقوق، به استان کرمان برمیگردد.
مهدی باصره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اینکه استان کرمان به عنوان بهشت زمین شناسی و بهشت معادن ایران شناخته میشود، اظهار داشت: چیزی در حدود هشت میلیارد تن ذخیره ماده معدنی در استان وجود دارد و استخراج سالانه ما بیش از 120 میلیون تن در سال است.
وی با بیان اینکه استان کرمان استان پهناوری است که گوشه گوشه آن معادن بزرگی وجود دارد، افزود: خوشبختانه اشتغال خیلی خوبی هم در استان کرمان در این حوزه وجود دارد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه کار در معدن، کار سختی است و جزو مشاغل سخت محسوب میشود، بیان کرد: صیانت از ذخایر معدنی در استان از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
وی با بیان اینکه استان کرمان به لحاظ معدنی با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایر استانها رتبه اول کشور را دارد، گفت: استان کرمان به لحاظ ذخایر معدنی، میزان استخراج و ارزش افزوده رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
باصره با اشاره به اینکه وصول حقوق دولتی معادن به عنوان یک بخش درآمدزا در کشور به شمار میرود، افزود: 67 درصد از وصول حقوق دولتی کشور از معادن استان کرمان است و بقیه آن سهم سایر استانها است.
وی با بیان اینکه با کمک استاندار و نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی به دنبال سهم استان کرمان از این ذخایر معدنی هستیم، ادامه داد: در قانون آورده شده که استانی که معدنی است باید از این ظرفیت در رشد و توسعه استان استفاده شود و در راستای ظرفیتهای قانونی که وجود دارد، ما به دنبال سهم استان در این حوزه هستیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه در حوزه صنعت و صنایع معدنی نیز اتفاقات بزرگی به ویژه در دهه گذشته در استان رخ داده است، بیان کرد: حدود 30 درصد فعالیتهای فولادی کشور در استان کرمان شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه 20 کارخانه بزرگ و مگاپروژه بزرگ در استان کرمان راهاندازی شده که میتوانند موتور محرکه استان کرمان باشند، گفت: قطعا در سالهای آینده خدماترسانی به این کارخانهها و مسائل جانبی آن میتواند اشتغال و توسعه خوبی در استان کرمان به همراه داشته باشد.