معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد:حیاء و راه اندازی مجدد 400 واحد صنعتی غیرفعال از ابتدای امسال/ کاهش 17 درصدی نرخ رشد تعطیلی واحدهای صنعتی در 5 ماهه گذشته

تاریخ انتشار:
۱۴۰۰/۰۵/۲۳
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از احیاء و راه اندازی مجدد حدود 400 واحد صنعتی به بهره برداری رسیده غیرفعال از ابتدای سال 1400 تا کنون در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.

به نقل از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، علی رسولیان در آستانه روز ملی حمایت از صنایع کوچک با اعلام این خبر در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: با راه اندازی مجدد این واحدها، برای 5 هزار و 291 نفر اشتغالزایی یا تثبیت شغل شده است.

وی افزود: هم اکنون در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور بیش از 48 هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط مستقر هستند که بیش از 83 درصد آن‌ها فعال و با ظرفیت‌های مختلف درحال تولید می‌باشند.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به این‌که در سال جاری راه اندازی مجدد 1600 واحد در سراسر کشور در دستور کار قرار گرفته است، اضافه کرد: نرخ رشد تعطیلی واحدهای صنعتی در 5 ماهه گذشته نیز 17 درصد کاهش داشته است.

رسولیان ادامه داد: با بازگشت حدود 400 واحد صنعتی به چرخه تولید از ابتدای امسال، 23 درصد از برنامه تدوین شده برای احیاء صنایع کوچک و متوسط در سال 1400 عملیاتی شده است.

وی بیان کرد: با توجه به برنامه‌ ریزی احیاء 28 هزار و 800 شغل در واحدهای صنعتی راکد، آمار تحقق یافته اشتغال در واحدهای احیاء شده بیش از 18 درصد از مجموع اشتغال مورد نظر از محل این برنامه است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رشته صنایع فلزی با 25.8 درصد، شیمیایی با 22 درصد و غذایی با 16.9 درصد به ترتیب بیشترین تعداد راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی را از ابتدای امسال به خود اختصاص داده‌اند.

رسولیان افزود: سرانه اشتغال هر واحد صنعتی که مجدداً راه اندازی شده، به‌طور متوسط 18 نفر است و سرمایه گذاری انجام شده برای احیاء این واحدها بیش از 24 هزار میلیارد ریال بوده است.

وی اضافه کرد: راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده غیرفعال از طریق واگذاری به سرمایه‌ گذار جدید، تأمین مالی، اخذ شریک سرمایه گذار، تأمین مواد اولیه، اجاره به شرط تملیک، حل مشکلات اختلاف شرکاء و … انجام شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به چرخه عمر فناوری و محصول در صنعت نیز اشاره و تصریح کرد: چرخه محصول نمایان گر دوره عمر فناوری و نمودار رشد بازار آن است؛ به‌طوری که از مرحله ایده پردازی در قالب یک طرح مهندسی تا تولید و رشد محصول و نحوه واکنش بازار نسبت به انتشار محصول، کسب و کارها با تحولات مختلفی در مراحل جنینی، رشد، بلوغ و زوال مواجه می‌باشند.

رسولیان ادامه داد: از این رو باید توجه داشت که یک محصول یک چرخه عمر مشخصی دارد و یک بنگاه همیشه نمی‌تواند فعال باشد، زیرا شاید درگیر تغییر فناوری، تغییر روش تولید، تغییر نوع محصول و … شود و مدتی راکد و سپس فعال شود.

وی یادآور شد: در سال 1399 نیز با تمهیدات اتخاذ شده و همکاری دستگاه قضایی، شبکه بانکی، استانداری و کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها، 1557 واحد صنعتی به بهره برداری رسیده غیرفعال با اشتغالزایی 25 هزار و 988 نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به چرخه تولید بازگشتند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 505 شهرک و 324 ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، 81 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 2 مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، 93 هزار و 923 قرارداد منعقده و بهره‌برداری از 48 هزار و 12 واحد صنعتی و سه هزار و 145 واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم 962 هزار و 243 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.