کولاک ایرانیان ‌در بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی جهان

تاریخ انتشار:
۱۴۰۰/۰۷/۰۷
نگاهی به غرفه ایران در بزرگ‌ترن رویداد نمایشگاهی جهان

 
اکسپوی دوبی قرار بود پارسال برگزار شود اما کرونا چنان‌که پرونده همه‌چیز را به‌هم پیچید این رویداد بزرگ جهانی را هم به امسال موکول کرد، بدون اینکه اسمش تغییر کند. بنابراین اکسپوی ۲۰۲۰ دوبی طبق قرار قبلی جمعه پیش‌رو شروع به‌کار خواهد کرد. اول برای کسانی که نمی‌دانند این رویداد جهانی چیست و اسمش به گوششان نخورده است این را بگویم که با رویدادی با سابقه حدود ۲۰۰ ساله در حد و اندازه‌های جام جهانی و بازی‌های المپیک طرف هستید.

با این تفاوت که اینجا هر ۵ سال یک‌بار موضوعی محوری تعیین می‌شود و کشورها غرفه‌های چند هزار‌متری می‌سازند و در این غرفه‌ها رویدادهای بزرگ مربوط به این محتوا ترتیب می‌دهند و یکجورهایی توان هنری، معماری و تکنولوژیک خودشان را به رخ می‌کشند. این‌بار هم این رویداد جهانی قرار است در دوبی برگزار شود با موضوع محوری «اتصال ذهن‌ها، خلق آینده».

‌اینطور که نشریه architectural digest نوشته غرفه ایران بین هشت غرفه برتر نمایشگاه امسال قرار دارد. اینطور که این نشریه نوشته غرفه ایران با الهام از قصه‌های هزار و یک‌شب ساخته شده است. غرفه ایران، توسط شرکت معماری ایرانی «گروه طراحی شیفت پی»
(‌Shift Process Practice) طراحی شده و شامل چندین پاکت فضایی در یک محوطه به‌جای ساختمانی یکپارچه است.

هر یک از بخش‌های مجموعه ساختمانی که غرفه ایران را شکل می‌دهد و اسمش را عمارت شهرزاد گذاشته‌اند، به‌عنوان عاملی برای ارائه بخشی از تاریخ معاصر ایران عمل می‌کند. هر فضا ساختاری شامل یک پاکت آبی است که بعد در پرده‌ای از مهره‌های برنزی رنگ پیچیده شده است. سازنده می‌گوید این استعاره‌ای از تضاد بین آسمان و زمین است.

در توضیحات سازنده آمده: «پاویون ایران به‌جای یک ساختار محکم، یک شبکه ریزوماتیک از ارتباطات است که روایت‌های متفاوتی از تاریخ معاصر ایران ارائه می‌دهد. بااین‌حال، روایت مبهم است، از جهاتی مانند تاریخ پرتلاطم خود این کشور. این بستگی به مسیر خاصی دارد که بازدیدکنندگان تصمیم می‌گیرند در پیش بگیرند که نشان‌دهنده نسخه خاص خودشان از تاریخ معاصر ایران است.»| روزنامه هفت صبح