همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن و هفته صنایع کوچک 29شهریورماه ۱۴۰۳ تجلیل از واحد‌های صنعتی نمونه استان کرمان رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران:*

تاریخ انتشار:
۱۴۰۳/۰۷/۰۹

همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن و هفته صنایع کوچک 29شهریورماه ۱۴۰۳
تجلیل از واحد‌های صنعتی نمونه استان کرمان رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران:

حقوق دولتی کمر معادن را شکسته است

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که حقوق دولتی کمر معادن را شکسته است، گفت: «نگاه قانون‌گذار به بخش معدن نگاه درآمدی نبوده است و به همین دلیل مشخص کرده حقوق دولتی در چه جاهایی باید هزینه شود اما متاسفانه هیچ‌یک از دولت‌ها این‌ها را اجرا نمی‌کنند».

بهرام شکوری در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در کرمان افزود: «مجلس باید این قانون را اجرایی کند تا حقوق دولتی به بخش معدن برگردد و خرج توسعه شود، مخصوصاً ۱۵ درصدی که باید به بودجه استان اضافه شود و خرج رفاه مردمی ‌شود که در کنار معادن قرار گرفتند، اگر این کار انجام شود آن‌ها به مدافع معدن تبدیل خواهند شد».
وی در این مراسم با اشاره به برخی مشکلات حوزۀ معدن بیان کرد: «در مجلس هم باید یکسری اصلاح قوانین انجام شود و هم قوه نظارتی را فعال کنند زیرا یکی از مشکلات اساسی که وجود دارد این است که برنامه‌ها اجرا نمی‌شود و متاسفانه مجلس هم هیچ برخوردی با آن نمی‌کند».


شکوری ادامه داد: «بر اساس ماده ۲۵ قانون فضای کسب و کار، دولت حق ندارد برق فعالان اقتصادی را قطع کند و اگر به هر دلیلی قطع کند باید خسارت آن را پرداخت کند اما برق را قطع می‌کنند و خسارت آن را هم پرداخت نمی‌کنند».
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران خاطرنشان کرد: «نقش صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد دنیا بسیار پررنگ‌تر از صنایع بزرگ است و بانک جهانی اعلام کرده از هر ۵ شغلی که ایجاد می‌شود چهار مورد آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است».
وی یادآور شد: «همچنین بر اساس تحلیل اتحادیه اروپا ۹۹ درصد کمپانی‌هایی که در این اتحادیه وجود دارند، صنایع کوچک و متوسط هستند».
شکوری افزود: «شاید صنایع کوچک و متوسط خودشان در صادرات نقش نداشته باشند اما در تولید و در صادرات صنایع بزرگ نقش بسیار موثری دارند».
رشد ۱۳ درصدی معدن با حکمرانی فعلی محقق نمی‌شود
وی با اشاره به پتانسیل‌های موجود در کشور، گفت: «بر اساس برنامه هفتم توسعه می‌خواهیم ۱۳ درصد رشد را در بخش معدن محقق کنیم که با این نوع حکمرانی، امکان‌پذیر نیست اما اگر الزامات را رعایت کنیم طبیعتاً محقق خواهد شد».
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران با بیان این‌که بخش معدن بسیار متفاوت از سایر بخش‌ها است، خاطرنشان کرد: «معدن تجدیدناپذیر است و میلیون‌ها سال طول کشیده تا این ذخایر ایجاد شده است، اگر این منابع را برداشت کنیم جای آن‌ها دیگر پر نمی‌شود».


وی با اشاره به اهمیت دادن به حوزۀ اکتشاف در دنیا توضیح داد: «در کشورهای آفریقایی بیش از ۷ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کردند».
شکوری ادامه داد: «در ایران سالیانه پولی که برای اکتشافات پرداخت می‌شود ۲۵ میلیون دلار است که حتی حقوق سازمان زمین‌شناسی را هم تامین نمی‌کند تا چه برسد به اینکه اطلاعات پایه تولید کنیم».
وی یادآور شد: «هرچه هزینه در حوزۀ اکتشافات انجام می‌دهیم به میزان ذخایری که می‌رسیم کمتر است زیرا عمق ذخایر بیشتر و عیار آن‌ها کمتر می‌شود و در نتیجه تعداد معادن هر روز در جهان کمتر می‌شود».
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران اضافه کرد: «اگر در کشور می‌خواهیم در حوزۀ اکتشاف، استخراج و فرآوری سرمایه‌گذاری کنیم باید بدانیم بیشتر به سمت کدام محصولات معدنی برویم؛ جهت‌گیری دنیا این است که از سوخت‌های فسیلی جدا شویم، در نتیجه فلزاتی که در نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید معنای بیشتری پیدا می‌کنند مانند مس، آلومینیوم، سرب و روی اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند که این تحلیل‌های متفاوتی دارد .